Långfärdsprogrammet

Långfärd från klubben

Datum: 
2022-05-08 (Hela dagen)

En mjukstart på säsongen, utan lastning av kajaker och bilkörning och ett perfekt tillfälle att prova på en lite längre tur. Vi utforskar vårt närområde under en heldagstur. Beroende på vindriktning paddlar vi antingen söderut mot Sibbarp, förbi bron mot Bunkeflo strandängar,
eller norrut förbi Västra och Norra Hamnen mot Lomma. Hur långt vi paddlar beror på vädret,
dagsformen och gruppens erfarenhet men det brukar bli kring 20 km under en heldagstur.

Ansvarig: Anna-Lena S, Johan Q och Helena V

Fastfood-paddling i kanalen

Datum: 
2022-05-21 (Hela dagen)

Datum: 2021-05-21
Vi paddlar runt i kanalen i lagom takt och gör strandhugg vid ett par fastfoodställen. Provar Malmös kebab och falafel-utbud och kanske en mjukglass? När vi är mätta på paddling och mat paddlar vi hem igen. Efteråt avslutar vi turen med en frivillig ölrunda på stan.
Ansvarig: Anders P och Martin H

Matpaddling i Bohuslän

Datum: 
2022-06-03 (Hela dagen) till 2022-06-06 (Hela dagen)

Vi återupprepar förra årets succétur!
Välkommen till gourmetpaddling 2.0 där en stor del av turen som vanligt handlar om att gemensamt utforska vad som går att äta dit vi kommer och hur man kan tillaga det. Det kan handla om örter, lavar tång, musslor, fisk som vi lyckas fånga. Var och en bestämmer själv hur mycket mat man vill ha med sig i reserv och hur seriöst man vill ta det, men i år kanske du bara tar med dig salt, mjöl och kaffe? Idén är att ha kul och lära nytt, inte att det ska vara en hardcore överlevnadstur. Upplägget innebär att vi paddlar en hel del men också lägger mycket tid på att hitta mat.
På västkusten kan vågorna gå höga och du bör därför vara bekväm med vind och vågor.
Avfärd kommer redan vara på torsdag eftermiddag.
Ansvarig: Ulrike R och Bengt S

Sövdesjön

Datum: 
2022-06-17 17:30 till 2022-06-18 20:00

På begäran är även detta en repris från förra året! En utpräglad nybörjar- och ”hygge” tur till Sövdesjön. Vi packar våra kajaker och åker till Sövdesjön redan fredag efter jobbet där vi hänger runt elden och tältar till lördagen. På lördagen paddlar vi så mycket vi orkar och vill.
Ansvarig: Benny J

Sommarsolståndspaddling från klubben

Datum: 
2022-06-21 19:30 till 23:00

Malmö från sjösidan i skymningsljus. Årets längsta dag! Vi utgår från klubben och njuter sedan av paddling i, förhoppningsvis, en fantastisk solnedgång.
OBS! Denna tur är väderberoende!
Ansvarig: Marie G och Åse E

Blekinge

Datum: 
2022-07-16 (Hela dagen) till 2022-07-17 (Hela dagen)

Den 16-17 juli blir det paddling i Blekinge. Finns det intresse så ger vi ge oss av på eftermiddagen fredagen den 15de, för att var på plats på lördag morgon.
Paddlingens tema är glidarpaddling, dvs beroende på väder och vind så hittar vi den bästa delen av Blekinge för en härlig paddling, det kan bli Östra Blekinge, Nättraby eller Karlshamns skärgård.
Vi sover såklart i tält och har då möjligheten att gå iland där det passar oss.
Ansvarig: Niklas E

Planespotting

Datum: 
2022-07-23 (Hela dagen)

Vi kör vi över bron mot Amager Strandpark. Det är ett stort friluftsområde precis norr om Kastrup.
Väl där lägger vi i kajakerna och sedan blir det vädret som bestämmer hur vi paddlar längs den danska kusten. I slutet av turen beger vi oss till vattnet precis utanför Kastrups flygplats. Har vi tur med väder och vind kan vi här njuta av att ligga precis under planens riktning vid start alternativ landning. Det är en helt fantastisk känsla att se planen komma emot en, höra motorernas dånande och nästan få landningshjulen i hårbottnen ;-)
Under turen kan vi njuta av danskt strandliv så ta med badkläder!
Ansvarig: Carol V och Marie G

Lyxpaddling i Tjust skärgård

Datum: 
2022-08-04 (Hela dagen) till 2022-08-07 (Hela dagen)

Välkommen att upptäcka Tjust vackra skärgård som består av mer än 5000 öar, kobbar och skär! Vi planerar att besöka minst tre av dem, nämligen Rågö, Grindö och Hasselö där vi sover i sängar och äter vid dukade bord. Vi utgår från Loftahammar och tar oss runt i arkipelagen och njuter av lokala matspecialiteter, vacker miljö och bekvämt boende i stugor. Som vanligt när vi paddlar i delvis oskyddat vatten krävs vana och att du varit med på liknande turer förut. Vi kommer också att behöva betala för våra stugor i förskott och därför behöver vi din anmälan till langfard@kforesund.se senast den 22 juni.
Ansvarig: Helena V och Bengt S

Månskenspaddling från klubben

Datum: 
2022-08-26 19:00 till 23:00

Augustimörkret är tillbaka men denna kväll hoppas vi få en stor fullmåne som ledstjärna. Utgår från klubben.
Ansvarig: Marie G och Åse E

Stenshuvud

Datum: 
2022-09-24 (Hela dagen)

I år kommer det att lyckas! Vill du följa med och upptäcka den andra sidan av Skåne? Beroende på väder och vind paddlar vi mellan Kivik och Vik eller Vik och Kivik och tillbaka. Turen blir ca 2 mil och kan förhoppningsvis bjuda på vackra miljöer och härligt höstväder.

Ansvarig: Anne-Grethe H och Anders K

Bolmen

Datum: 
2022-10-21 17:00 till 2022-10-23 21:00

Helgen 21-23 oktober drar vi iväg och paddlar i Smålands största sjö. Bolmen är dricksvattentäkt för Lund-Malmö och har enligt sägen lika många öar som året har dagar. Vid en del av dem finns det rastplatser, andra är mer obrukade. Vi har ett basläger vid sjöns sydvästligaste vik och gör därifrån dagsutflykter för att titta på lite olika sevärdheter i grannskapet. Kanske besöker vi Piksborg, Odensjö eller Norrenäs naturreservat.
Vi har ett tjugotal sängplatser inomhus och tältplatser finns om vi blir fler. Tillgång till vedeldad bastu och fina skogspromenader finns för dem som önskar.

Ansvarig: Babe S och Benny J

Sälsafari på Måkläppen

Datum: 
2022-11-13 (Hela dagen)

I november, när sälskyddet på Måkläppen har upphört för i år, åker vi som traditionen sig bör på sälsafari vid näset. Måkläppen är väldigt exponerat för både vind och vågor så man bör känna sig bekväm i vågor och vind för att verkligen få utbyte av turen. Det har även hunnit bli ganska kallt i vattnet så det är nästan ett måste att man har torrdräkt för att delta på turen. Skulle det bli alltför besvärliga vindförhållanden så ställer vi in turen och gör ett nytt försök helgen efter istället.
Ansvarig: Johan Q