Långfärdsprogrammet

Långfärd Rönne å

Datum: 
2019-04-27 (Hela dagen)

2019 års långfärdsprogram startar med en tur genom Rönne å. Vi startar i Ängelholms hamn för att sen paddla in till centrala Ängelholm och tillbaka.

Turen lämpar sig utmärkt för att komma igång med årets paddling.

 

Långfärd Immeln

Datum: 
2019-05-12 (Hela dagen)

Sjön Immeln ligger i nordöstra Skåne. Det är en populär sjö att paddla kanot i eftersom det går en kanotled genom den och flera andra närliggande sjöar. Vi paddlar i ett lugnt tempo så att alla hänger med och anpassar längden efter deltagarna. Har du inte varit ut på långtur tidigare och är intresserad av att prova på så är denna tur ideal för dig!

MKK´s 24-timmarspaddling i kanalen

Datum: 
2019-05-18 09:00 till 2019-05-19 09:00


Last chance for fame & glory
M24KC 18-19 /5 med start kl 09.00
Utmana dej och se hur många varv du orkar paddla i Malmö kanal. Eller bara myspaddla
och var del av ett härligt evenemang som välkomnar både proffs och motionspaddlare.
Anmälan via Malmö kanotklubbs hemsida (MKK) och om det inte funkar till ulf@johanssonform.com
Vi är redan 5 myspaddlare som anmält oss, häng på! 
Det går att tinga klubbens kajaker om man är med på detta evenemang.

Långfärd Hallands Väderö

Datum: 
2019-05-25 (Hela dagen)

Lördag den 25 maj så tar Johan och Erika med oss på en tur runt Hallands Väderö! Vår, sol, klippor plus bad och glass för dem som inte är frusna. Med lite tur så får vi också se sälar. Denna tur har också blivit en klassiker på långfärdsprogrammet och är alltid lika populär. Vi startar i Torekov och paddlar ut och runt Hallands väderö.

 

INSTÄLLD! Långfärd Barsebäck

Datum: 
2019-06-01 (Hela dagen)

Tyvärr blir denna långfärd inställd!

Detta är en helt unik tur som är ny i långfärdsprogrammet och som troligen inte heller kommer att dyka upp igen. Mia tar er med på paddling från klubben till Barsebäck för att sen avsluta turen med en guidad tur genom det gamla kärnkraftverket. Vi tar ett fikastop på vägen och i Barsebäck äter vi medhavd lunch innan vi lastar kajakerna på släp och bilar.

Därefter kl 14.00-16.30 är vi inbokade på en session med föreläsning, fika och guidad rundvandring på Barsebäcksverken. Max 30 deltagare. Ett antal platser på Barsebäcksguidningen viks till några som möter upp med bilar och släp i Barsebäck och kör oss med kajaker till klubben efter guidningen.

 

Långfärd Köpenhamns fort

Datum: 
2019-06-16 (Hela dagen)

Utanför Köpenhamn ligger det tre fort som kan besökas. Det första är Trekronor som med sina 24 kanoner skulle försvara Köpenhamns inlopp till varje pris för 300 år sen. Näst på tur är Middelgrundsfortet som efter ombyggnader öppnar igen våren 2019. Slutligen är det Flakfortet som anlades 1910-1914 för militärens räkning. Vädret får utvisa huruvida vi hinner alla forten. Om det blåser för mycket kan det istället blir en tur i Köpenhamn.

Långfärd midsommar i Blekinge östra skärgård

Datum: 
2019-06-20 17:30 till 2019-06-23 20:00

Midsommarturen i år går åter till Blekinge östra skärgård, där vi har bokat tre stycken stugor på en campingplats på ön Senoren. Det går även bra att tälta, om man så föredrar, samt att ta med familjen. Dagsturernas längd anpassas efter gruppen och väderförhållandena. Ett mindre midsommarfirande med midsommarstång och dans kommer finnas på campingen samt på grannön Sturkö, dit man kan ta sig med t.ex. cyklar som går att låna. Vi lämnar Malmö redan på torsdag (20/6) kväll och är tillbaka söndag eftermiddag alternativt kväll.

Långfärd Kullen

Datum: 
2019-07-07 (Hela dagen)

Detta är en populär och återkommande tur så den behöver nog inte en längre presentation. Karga klippor och dramatisk natur vet vi att vi garanterat kommer att uppleva men mer än så vågar vi inte sia om. 14-20 km beroende på förhållandena.

Långfärd Landöns skärgård

Datum: 
2019-07-20 (Hela dagen)

Lördag den 20 juli ger vi oss ut i Landöns skärgård, som ligger norr om Åhus. Landön är Skånes enda skärgård och det är inte många som känner till den. Under vissa delar av året är det landstigningsförbud på öarna på grund av fågelskydd men det hävs i slutet av juni så det är nu möjligt att gå iland på de vackra men karga öarna.

Långfärd östra Blekinge

Datum: 
2019-08-02 12:00 till 2019-08-04 22:00

Den 2-4 augusti blir det paddling i östra Blekinge. Utifrån väder och vind så paddlar vi i Blekinges östra ände. Vid lämpligt väder kan det bli en tur till Utklippan eller Utlängan. Vi bor i tält och lagar vår mat på stormkök. Turen lämpar sig bäst för de som redan har varit med på dagsturer tidigare.

Vi försöker komma iväg vid middagstid på fredagen den 2:e, för att hinna paddla en liten bit på eftermiddag/kväll. Hemfärden är på söndag strax efter lunch, men det blir en sen hemkomst.

Långfärd Kosteröarna (backup Fjällbacka skärgård)

Datum: 
2019-08-21 14:00 till 2019-08-25 20:00

Denna långhelg tar vi bilarna och kör upp till norr Bohuslän, för att paddla ut och göra en tälttur i Kosterhavets nationalpark. Här kommer vi paddla runt bland öarna, studera djur och natur, och även besöka en fyr eller två. Kosterhavets nationalpark är Sveriges första marina nationalpark, med ett unikt växt och djurliv såväl ovanför som under vattnet.

 

Avfärd från Malmö är på onsdag eftermiddag, planen är att sova första natten på land. Hemkomst planeras till söndag eftermiddag/kväll. Om vi ser att vädret gör överfarten ut till Koster för besvärlig, så paddlar vi i Fjällbacka skärgård istället, där det också finns mycket att upptäcka i lä från havet.

 

Långfärd Ven

Datum: 
2019-09-07 (Hela dagen)

Vi utgår från stranden norr om hamnen i Borstahusen. Under turen kommer man kunna se Vens unika topografi på nära håll med branter som går rakt ner i havet. Vi kommer antagligen göra ett av stoppen nära Vens norra udde och fika med utsikt upp mot sundet mellan Helsingborg och Helsingör. Ett annat fikastopp kan tänkas vid Kyrkbacken hamn och strand, där den som inte skyr vårens låga vattentemperaturer kan ta sig ett dopp från den fina sandstranden. Turens längd är cirka 22 km. Paddlingen runt själva Ven brukar vara odramatisk, men eftersom det ofta är vågor i sundet mellan Ven och fastlandet bör du vara bekväm i vågar.

Tjäröfestivalen

Datum: 
2019-09-13 (Hela dagen) till 2019-09-15 (Hela dagen)

Vår alldeles egen förening har tagit över stafettpinnen och ordnar festival på Tjärö i september för andra året i rad! Det kommer bl.a. bli turpaddlingar, kurser med olika inriktningar och nivåer, prova på av surfski, täljverkstad, och såklart god mat och mysig gemenskap. I priset ingår all mat, tältplats och deltagande i programmet. Föredrar du att bo inomhus kan du kan boka in dig på Tjärös hotell och vandrarhem. Mer information om festivalen finns på festivalens hemsida, www.tjäröfestivalen.se.

 

Långfärd från klubben (preliminärt datum)

Datum: 
2019-09-28 (Hela dagen)

Även i år tänker vi fortsätta med formatet av långfärder som utgår från klubben och som får sina datum spikade bara några dagar i förväg. Vädret och intresset är de största avgörande faktorerna för exakt vilken dag det blir – det skulle också kunna bli söndag 29/9. Detta är också ett idealt tillfälle att prova på långfärd och något längre distanser för dig som inte har varit med på långfärd tidigare!

Långfärd Hovs hallar (backup Ivösjön eller Stens Huvud)

Datum: 
2019-10-12 (Hela dagen)

Hovs hallar ligger längst ut på Bjärehalvön, mellan Torekov och Båstad. Det är den västligaste delen av Hallandsåsen som där möter havet. Dramatiska klippor, raukar, grottor, stenstränder och vacker natur är det man kan uppleva under turen. Vi kommer att starta i Torekov eller Norrebro Hamn lite beroende på vinden och turen blir ca 14–20 km beroende på iläggsplats.

Höstpaddling på Mön i Danmark

Datum: 
2019-10-25 17:00 till 2019-10-27 20:00

I år har vi vår höstpaddling på ett helt nytt ställe, nämligen vid Møns Klint i Danmark. Vi har hittat och hyrt ett stort hus med plats för 18 personer för att avsluta säsongen med paddling, umgänge och god mat. Blåser det mycket så att vi inte kan paddla längs Møns klint så kan vi smyga runt i Stege bugt och Ulvsund där vi bla. hittar Langø, Tærø och Bogø. Har vi tur och får stjärnklart så kan vi besöka Möns mörkerpark. Ja, det finns mycket man kan hitta på oavsett vädret. Finns intresse från många av deltagarna så kan vi hyra husets vedeldade badtunna också. Det är med andra ord upplagt för en trevlig helg. Avfärd från Malmö fredag efter jobbet, hemkomst på söndag kväll.

Långfärd sälsafari på Måkläppen

Datum: 
2019-11-09 (Hela dagen)

I november, när sälskyddet på Måkläppen har upphörd för i år, tänker vi gå på den numera nästan klassiska sälsafarin vid näset. Måkläppen är väldigt exponerat för både vind och vågor så man bör känna sig bekväm i vågor och vind för att verkligen få utbyte av turen. Det har även hunnit bli ganska kallt i vattnet så det är nästan ett måste att man har torrdräkt för att delta på turen. Skulle det bli alltför besvärliga vindförhållanden så ställer vi in turen och gör ett nytt försök helgen efter istället.

Luciapaddling

Datum: 
2019-12-13 17:30 till 21:00

Plocka fram tomteutstyrseln, Luciakronan eller kanske klä dig som pepparkaksgubben. Möt sen upp på klubben för att pynta din kajak inför Luciapaddlingen som genomförs tillsammans med MKK och Roddklubben. Efteråt värmer vi oss med lussefika på en av klubbarna.