Kurser

Inom klubben organiseras olika kurser för att lära dig paddling, förbättra din teknik och underhålla dina kunskaper. För intresserade finns det möjlighet, utan att vara medlem, att provpaddla eller att gå en kurs. Vi har två olika kurser för icke-medlemmar, dels en grundkurs på fyra tillfällen som riktar sig till nybörjare, och dels en säkerhetskurs, som riktar sig till dig som har paddlat innan men är osäker på kamraträddningen, som är ett krav att kunna för att få delta i klubbens aktiviteter. Deltagande sker helt på kursdeltagarens eget ansvar, och vi har en åldersgräns på 18 år.

Kursdatum

Kursperioden maj till september. Intresseanmälan för grundkurs och säkerhetskurs görs via e-mejl: kurs@kforesund.se Lämna namn, telefonnummer och e-mejl, så kontaktar vi dig i god tid innan nästa kurstillfälle. Kurserna 2021 är fulla. Vi hänvisar till våra kollegor på Aterra i Helsingborg, som även ger kurser i Malmö: https://aterra.se/havskajakkurs . SaltStar + SeaStar motsvarar KFÖs grundkurs.

Varje grundkurs är på fyra tillfällen kvällstid, från kl 18.00 till ca. 21.30. Kursavgiften är 2200:-, varav 500:- i anmälningsavgift.

Säkerhetskursen är på en kväll, tre timmar, och kostar 600:-.

Fortsättningskurser

Fortsättningskurserna går parallellt med motionspaddlingarna på torsdagarna. De är gratis för medlemmar, men kräver att man anmäler sig till dem för varje tillfälle. Det är också ett begränsat deltagarantal per gång. Programmet är under planering för 2021.

Grönt paddelpass

Vi planerar för att examinera för grönt paddelpass i sommar. Om ni vill vara med, anmäl er till kurs@kforesund.se

Tjäröfestivalen

Tjäröfestivalen är för tillfället vilande på grund av pandemin.