Långfärd till Stenshuvud 26 september

Häng med till Skånes östra sida! Lördagen den 26 september paddlar vi i området kring Stenshuvud.

Planen är att lägga i i Kivik och sedan paddla till Vik. I Vik kan man besöka Prästens badkar, kanske ta ett eget
bad och har man riktigt tur är kiosken öppen så man kan få en glass. Nöjda och glada paddlar vi sedan tillbaka till Kivik - en sammanlagd sträcka på cirka 2 mil.

Ta med ditt goda humör och mat och dryck för en heldag på vattnet.

Anmäl dig senast onsdagen den 23 september till langfard@kforesund.se. Ange i anmälan om du kan ställa upp med bil/bil med takräcke/bil med krok samt hur du förhåller dig till medpassagerare. Meddela också om du vill låna klubbkajak och i så fall vilken (ange gärna två alternativ).

Hjärtligt välkomna önskar Anne-Grethe och Anders K.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
LÅNGFÄRDS VETT & ETIKETT

Det är i princip omöjligt att säga hur dags vi är tillbaka i Malmö efter en långfärd. Vill du vara på den säkra sidan så planera inte in något annat denna dag.

På morgonen kan det vara svårt att veta hur vädret blir framåt dagen. Ta med ordentligt med kläder så du slipper frysa alternativt svettas ihjäl. Men också så du har torra kläder att byta om till när vi påbörjar hemresan.

Man blir alltid hungrigare än man tror så packa alltid ner lite extra mat och kanske någon liten godsak att knapra på. Glöm inte vatten!

På långfärder är vi TILLSAMMANS. Det är mycket viktigt att vi håller ihop, paddlar tillsammans och ser till att alla orkar med dagen. Ingen bör paddla ifrån gruppen utan att meddela de andra i sällskapet.

Vi delar på alla kostnader för bilar och släp.

För att delta i en endagslångfärd bör du ha deltagit i några av klubbens ordinarie motionspaddlingar. För att delta i en flerdagarslångfärd bör du ha deltagit i en eller flera endagarslångfärder.

Anmälan och frågor angående våra långfärder mailar du till langfard@kforesund.se om inget annat anges specifikt för långfärden.