Välkommen till Kanotföreningen Öresund

säker havspaddling i kajak

Kommande aktiviteter

Teknikträning

Nu är det snart dags för teknikträningspass på klubben igen. De kommer oftast att vara på torsdagar, och håll utkik i kalendern för exakta datum. Det som är på gång just nu är en kajaktestarkväll, där vi provar olika kajaker från klubben och ser om man kan hitta en ny favorit, ett pass med räddningsövningar och strategier vid incidenter, och en genomgång av effektiv framåtpaddling. Om du som medlem är intresserad av ett pass så är det bara att dyka upp, ingen anmälan krävs.

Städdag

Nu på söndag 22 maj från kl 9 blir det städdag på klubben, och vi hoppas att många kommer och hjälper till! Skojgruppen kommer säkerställa att det finns mat för alla när det blir lunchdags

OBS! Det planeras för målningsarbeten, så är det något du kan tänka dig ta med kläder för målning med röd färg och gärna pyts om du har.

Välkommen till klubben på söndag! 

Kajakkurs

Nu är det dags för nybörjarkurser i kajak igen! Vi har platser kvar på kurseer i maj och juli. Kursen är på fyra kvällar, och aktuella datum är 16-25 maj och 4-13 juli. Mer info finns under "kurser" ovan.

 

 

Klubbkväll med årsbok, kajakhistoria och knopar

Den 23 februari är det dags för nästa klubbkväll, och den här gången har vi ett fullt program! Vi börjar med release av årsboken för 2021, och sedan kommer Anders JJ. att hålla en presentation om kajaker och Grönland: var de kom ifrån, när de dök upp, vem som tillverkade dem och hur de så småningom hamnade i Europa. Och lite om hur man kan se på en kajak var den kommer ifrån, och andra ledtrådar till Inuit-kulturen. Detta är delvis tänkt som en introduktion till ett besök på Nationalmuseum i Köpenhamn, som har en stor samlingarna kajaker och tillbehör utställda, som vi planerar att göra tillsammans den 19 mars. Det finns nämligen flera lite udda föremål i deras samlingar, som det kan vara roligt att veta något om bakgrunden till. Efter presentationen så blir det mat, och sedan kommer det finnas möjlighet att lära sig hur man bäst använder knopar för att förtöja en kajak, improvisera en bogserlina eller spänna upp en tarp. Eller spänna fast något på biltaket om man glömt remmarna hemma.

För information kring anmälan, se utskick!

Vårens bassängträningar

Lördagen den 5 februari, den 26 februari samt lördagen den 26 mars är det dags för vårens bassängträningar på Simhallsbadet. Dessa tillfällen finns till för alla klubbens medlemmar – från nybörjare till paddlare med många års erfarenhet, och lika mycket för dig som brukar dra dig lite när det gäller att repetera kamraträddning som för dig som älskar allt som heter plask och lek. Här kan man trilla i många gånger om utan att bli för snabbt nerkyld av vatten eller vind. Det är också ett utmärkt tillfälle för att träna på sin balans eller den efterlängtade rollen, eller prova på kompisarnas eller klubbens olika kajaker. Upplägget är att vi delar med oss av våra egna kunskaper och hjälper varandra, det vill säga det är öppna träningar utan några speciella instruktörer.

För mer information, se mailutskick!

Kallelse till årsmöte

Välkommen till årsmöte online på Zoom på onsdag 16 februari klockan 18:30. Länken till Zoom-mötet samt dagordning har skickats ut via mail. Övriga handlingar skickas via mail senast en vecka före årsmötet.

I år får var och en själv stå för god mat och dryck. 

Väl mött!
Styrelsen
 

Nytt lyft

Malmö kommun håller på med arbeten för att förbättra vattnet i Malmö kanal, och tyvärr så innebär det att vi nu måste hoppa ur kajakerna och lyfta dem över fördämmningen på väg ut till Öresund. De har nämligen satt igen hålet i fördämningen som vi brukar använda, och istället lagt dit flytbryggor och ramper. De tittar även på möjligheter att göra det smidigare för oss i framtiden. Styrelsen har kontakt med dem, och hör gärna av er till oss om ni har feedback eller förslag på förbättringar. Anledningen till att sätta igen hålet är att det flyter in för mycket skräp den vägen som sedan sätter igen pumpen vid turbinen. Nu skall vattnet istället komma in via två rör som ligger under hundrastplatsen. 

De har också för tilfället ett par länsar på plats som hindrar att vi använder lyftet vid turbinen för att komma in i kanalen. Dessa skall dock försvinna snart, eftersom de bara är där tillfälligt när de har muddrat runt turbinen.

 

Fixardag med materialgruppen

Söndag 28 november kl 13-16 bjuder materialgruppen in till ett fixartillfälle: Vi kommer att reparera klubbens kajaker, som behöver en del kärlek efter säsongens äventyr. Planerade moment är gelcoat lagningar samt byta däckslinor där det behövs.

Klubbkväll

Som vi har längtat efter våra populära klubbkvällar! Men nu är det dags igen! På programmet:

  • Bokrelease. Årsboken för 2020 presenteras. Finns du med?
  • Matpaddlingen i Bohuslän i juni - var det årets bästa tur? Häng med på bildvisning där det också berättas om ätliga strandväxter, tång och annat ätligt från havet som deltagarna provade på under turen.
  • God mat och dryck till självkostnadspris.

För att kockarna skall veta hur mycket mat dom skall göra vill vi att du anmäler dig senast 21 november till skoj-adressen. Ange även om du har allergier.

Bassängträningar

Lördagen den 30 oktober samt lördagen den 20 november är det dags för höstens bassängträningar på Simhallsbadet (vi har alltså hyrt in oss på ett "nytt" bad i Malmö, gamla Aquakul). Dessa tillfällen finns till för alla klubbens medlemmar – från nybörjare till paddlare med många års erfarenhet, och lika mycket för dig som brukar dra dig lite när det gäller att repetera kamraträddning som för dig som älskar allt som heter plask och lek. Här kan man trilla i många gånger om utan att bli för snabbt nerkyld av vatten eller vind. Det är också ett utmärkt tillfälle för att träna på sin balans eller den efterlängtade rollen, eller prova på kompisarnas eller klubbens olika kajaker. Upplägget är att vi delar med oss av våra egna kunskaper och hjälper varandra, det vill säga det är öppna träningar utan några speciella instruktörer. Mer information kring bassängträningen och anmälan har gått ut via mail - välkomna!