Långfärd

Långfärdspaddling över en eller flera dagar.

Luciapaddling med MKK

Datum: 
2021-12-13 17:30 till 21:00

Plocka fram tomteutstyrseln, Luciakronan eller kanske klä dig som pepparkaksgubben. Möt sen upp på klubben för att pynta din kajak inför Luciapaddlingen som genomförs tillsammans med MKK och Roddklubben. Efteråt värmer vi oss med lussefika på en av klubbarna.

Ansvarig: Åse

Sälsafari på Måkläppen

Datum: 
2021-11-13 (Hela dagen)

I november, när sälskyddet på Måkläppen har upphörd för i år, åker vi på sälsafari vid näset. Måkläppen är väldigt exponerat för både vind och vågor så man bör känna sig bekväm i vågor och vind för att verkligen få utbyte av turen. Det har även hunnit bli ganska kallt i vattnet så det är nästan ett måste att man har torrdräkt för att delta på turen. Skulle det bli alltför besvärliga vindförhållanden så ställer vi in turen och gör ett nytt försök helgen efter istället.

Ansvarig: Johan Q

Säsongsavslutning på Åsnen

Datum: 
2021-10-15 (Hela dagen) till 2021-10-17 (Hela dagen)

Uppskattad favorit får repris från förra året. Vi återvänder till Åsnen, en av Sveriges yngsta nationalparker, och tillika Smålands andra största sjö med en vacker och grund insjöskärgård på ca tusen småöar. Sjösystemet är beläget i södra Småland och omtyckt av såväl paddlare som vandrare.

Vi har hyrt rättarbostaden på Getnö Gård där vi bor, umgås och lagar god mat tillsammans i en mysig miljö.

Avfärd från Malmö fredag eftermiddag/kväll, hemkomst söndag kväll.

Ansvarig: Anders P och Ulrike

Köpenhamn

Datum: 
2021-10-02 (Hela dagen)

Vi lastar båtarna och tar oss över till Köpenhamn, där det blir en stadspaddling vinklat mot kultur och arkitektur. Häng med och upptäck stan från vattnet!

Ansvarig: Anders J

Dagstur Norrut

Datum: 
2021-05-15 (Hela dagen)

Vi avser att paddla runt 25 km (så turen blir medel/svår).

Vi är paddelklara för start från klubben kl 8.00 och paddlar norrut ’så långt som det känns bra’ - och kanske kommer till Lomma Camping lagom till fika… och sedan vänder tillbaka hemåt. Hoppas du vill hänga med då!

Kerstin och Benny

Stenshuvud

Datum: 
2021-09-18 (Hela dagen)

Vill du följa med och upptäcka den andra sidan av Skåne? Beroende på väder och vind paddlar vi mellan Kivik och Vik eller Vik och Kivik och tillbaka. Turen blir ca 2 mil och kan förhoppningsvis bjuda på vackra miljöer och härligt höstväder.

Ansvarig: Anne-Grethe och Anders K

Tjärö med MKK

Datum: 
2021-09-03 (Hela dagen) till 2021-09-05 (Hela dagen)

I år samordnar vi en härlig paddelhelg, troligen på Tjärö, tillsammans med MKK – om Coronaläget tillåter. Mer information kommer senare (senast Juni).

Soluppgångstur från Klubben

Datum: 
2021-08-28 (Hela dagen)

Kom med och möt den nya dagen paddlandes. Vi har avfärd tidig morgon från
klubben och njuter av morgonljuset i en vacker soluppgång. Vi stannar till för en
gemensam frukost, och kanske ett morgondopp, innan vi färdas tillbaka till stan.

Ansvarig: Anna-Lena och Åse

Roslagen

Datum: 
2021-08-13 (Hela dagen) till 2021-08-22 (Hela dagen)
Långfärd Roslagen 13-22 Augusti
 
Hej alla paddelglada! Nu öppnar vi (A&A) upp för anmälningar till paddling i Roslagen!
 
Detta är en lite längre tur tänkt att ske i norra delen av Roslagen. Tanken är att vi skall utforska det skärgård som finns öster och söder om Gräsö. Detta blir en paddling som sker i en varierad skärgård med både skyddande öar och bebyggelsen nära, men även ute i den yttre skärgården med endast klippor och naturen som granne.
 

Hanö

Datum: 
2021-07-31 (Hela dagen)

Hanö med en bofast befolkning på tolv personer ligger 4 km sydost om Listerlandets spets i Sölvesborgs kommun. Vi utgår från Hörvik eller Nogersund beroende på vindförhållandena och turen är ca 20 km lång inräknat varvet runt ön. På vägen ut ser vi det majestätiska Listerhuvud som reser sig 84 meter över havet. Under pausen på Hanö kan vi beundra utsikten från fyrplatsen som ligger på öns högsta berghäll (60 möh). Andra sevärdheter på ön är hamnen och Bönsäcken. Det finns även möjlighet att se dovhjort som infördes på ön 1956.