Långfärd

Långfärdspaddling över en eller flera dagar.

Långfärd till Köpenhamn 24

Datum: 
2020-10-24 (Hela dagen)

Den 24 oktober så lastar vi kajakerna på släpet och kör till Islands Brygge i Köpenhamn. Vi kommer paddla i staden och titta på gamla och nya stadsdelar, och hur Köpenhamn utnyttjar vattnet i sin arkitektur. Vi kommer även passera ett par kända och ökända broar. Självklart tar vi paus för lunch och fika, men tipset är att planera för att ta med något vi kan äta ute eftersom vi inte vet om restaurangerna kommer att vara öppna.

Tidig säsongsavslutning på Åsnen

Datum: 
2020-10-09 (Hela dagen) till 2020-10-11 (Hela dagen)

Årets avslutande höstpaddling går till Åsnen, en av Sveriges yngsta nationalparker, och tillika Smålands andra största sjö med en vacker och grund insjöskärgård på ca tusen småöar. Sjösystemet är beläget i södra Småland och omtyckt av såväl paddlare som vandrare.

Dagstur Norrut

Datum: 
2021-05-15 (Hela dagen)

Vi avser att paddla runt 25 km (så turen blir medel/svår).

Vi är paddelklara för start från klubben kl 8.00 och paddlar norrut ’så långt som det känns bra’ - och kanske kommer till Lomma Camping lagom till fika… och sedan vänder tillbaka hemåt. Hoppas du vill hänga med då!

Kerstin och Benny

Stenshuvud

Datum: 
2021-09-18 (Hela dagen)

Vill du följa med och upptäcka den andra sidan av Skåne? Beroende på väder och vind paddlar vi mellan Kivik och Vik eller Vik och Kivik och tillbaka. Turen blir ca 2 mil och kan förhoppningsvis bjuda på vackra miljöer och härligt höstväder.

Ansvarig: Anne-Grethe och Anders K

Tjärö med MKK

Datum: 
2021-09-03 (Hela dagen) till 2021-09-05 (Hela dagen)

I år samordnar vi en härlig paddelhelg, troligen på Tjärö, tillsammans med MKK – om Coronaläget tillåter. Mer information kommer senare (senast Juni).

Soluppgångstur från Klubben

Datum: 
2021-08-28 (Hela dagen)

Kom med och möt den nya dagen paddlandes. Vi har avfärd tidig morgon från
klubben och njuter av morgonljuset i en vacker soluppgång. Vi stannar till för en
gemensam frukost, och kanske ett morgondopp, innan vi färdas tillbaka till stan.

Ansvarig: Anna-Lena och Åse

Roslagen

Datum: 
2021-08-13 (Hela dagen) till 2021-08-22 (Hela dagen)

Veckopaddling i Roslagen

Vi är några som vill bjuda in till paddling i Roslagen och dess skärgård. Planen är att starta detta äventyr den 13 augusti och vara iväg till och med den 22 augusti, det kan var så att vi lämnar Malmö den 12-beroende på den exakta planeringen etc.

Detta blir en paddling som sker i en varierad skärgård med både skyddande öar och bebyggelsen nära, men även ute i den yttre skärgården med endast klippor och naturen som granne.

Hanö

Datum: 
2021-07-31 (Hela dagen)

Hanö med en bofast befolkning på tolv personer ligger 4 km sydost om Listerlandets spets i Sölvesborgs kommun. Vi utgår från Hörvik eller Nogersund beroende på vindförhållandena och turen är ca 20 km lång inräknat varvet runt ön. På vägen ut ser vi det majestätiska Listerhuvud som reser sig 84 meter över havet. Under pausen på Hanö kan vi beundra utsikten från fyrplatsen som ligger på öns högsta berghäll (60 möh). Andra sevärdheter på ön är hamnen och Bönsäcken. Det finns även möjlighet att se dovhjort som infördes på ön 1956.

Misterhult Skärgård

Datum: 
2021-07-08 (Hela dagen) till 2021-07-11 (Hela dagen)

Misterhults skärgård strax norr om Oskarshamn är en av de mest paddelvänliga som finns med många öar att välja att cirkla runt och ha som tältläger. Då det är relativt grunt där hittar man inte så mycket övrig sjöfart utan mest andra paddlare, även i högsäsong. Vi utgår troligen från Klintemåla för en tur med tältning, troligen på stenhäll, i den rätt skyddade skärgården.