Långfärd

Långfärdspaddling över en eller flera dagar.

Sälsafari på Måkläppen

Datum: 
2022-11-13 (Hela dagen)

I november, när sälskyddet på Måkläppen har upphört för i år, åker vi som traditionen sig bör på sälsafari vid näset. Måkläppen är väldigt exponerat för både vind och vågor så man bör känna sig bekväm i vågor och vind för att verkligen få utbyte av turen. Det har även hunnit bli ganska kallt i vattnet så det är nästan ett måste att man har torrdräkt för att delta på turen. Skulle det bli alltför besvärliga vindförhållanden så ställer vi in turen och gör ett nytt försök helgen efter istället.
Ansvarig: Johan Q

Bolmen

Datum: 
2022-10-21 17:00 till 2022-10-23 21:00

Helgen 21-23 oktober drar vi iväg och paddlar i Smålands största sjö. Bolmen är dricksvattentäkt för Lund-Malmö och har enligt sägen lika många öar som året har dagar. Vid en del av dem finns det rastplatser, andra är mer obrukade. Vi har ett basläger vid sjöns sydvästligaste vik och gör därifrån dagsutflykter för att titta på lite olika sevärdheter i grannskapet. Kanske besöker vi Piksborg, Odensjö eller Norrenäs naturreservat.

Stenshuvud

Datum: 
2022-09-24 (Hela dagen)

I år kommer det att lyckas! Vill du följa med och upptäcka den andra sidan av Skåne? Beroende på väder och vind paddlar vi mellan Kivik och Vik eller Vik och Kivik och tillbaka. Turen blir ca 2 mil och kan förhoppningsvis bjuda på vackra miljöer och härligt höstväder.

Ansvarig: Anne-Grethe H och Anders K

Lyxpaddling i Tjust skärgård

Datum: 
2022-08-04 (Hela dagen) till 2022-08-07 (Hela dagen)

Välkommen att upptäcka Tjust vackra skärgård som består av mer än 5000 öar, kobbar och skär! Vi planerar att besöka minst tre av dem, nämligen Rågö, Grindö och Hasselö där vi sover i sängar och äter vid dukade bord. Vi utgår från Loftahammar och tar oss runt i arkipelagen och njuter av lokala matspecialiteter, vacker miljö och bekvämt boende i stugor. Som vanligt när vi paddlar i delvis oskyddat vatten krävs vana och att du varit med på liknande turer förut.

Planespotting

Datum: 
2022-07-23 (Hela dagen)

Vi kör vi över bron mot Amager Strandpark. Det är ett stort friluftsområde precis norr om Kastrup.
Väl där lägger vi i kajakerna och sedan blir det vädret som bestämmer hur vi paddlar längs den danska kusten. I slutet av turen beger vi oss till vattnet precis utanför Kastrups flygplats. Har vi tur med väder och vind kan vi här njuta av att ligga precis under planens riktning vid start alternativ landning. Det är en helt fantastisk känsla att se planen komma emot en, höra motorernas dånande och nästan få landningshjulen i hårbottnen ;-)

Blekinge

Datum: 
2022-07-16 (Hela dagen) till 2022-07-17 (Hela dagen)

Den 16-17 juli blir det paddling i Blekinge. Finns det intresse så ger vi ge oss av på eftermiddagen fredagen den 15de, för att var på plats på lördag morgon.
Paddlingens tema är glidarpaddling, dvs beroende på väder och vind så hittar vi den bästa delen av Blekinge för en härlig paddling, det kan bli Östra Blekinge, Nättraby eller Karlshamns skärgård.
Vi sover såklart i tält och har då möjligheten att gå iland där det passar oss.
Ansvarig: Niklas E

Sövdesjön

Datum: 
2022-06-17 17:30 till 2022-06-18 20:00

På begäran är även detta en repris från förra året! En utpräglad nybörjar- och ”hygge” tur till Sövdesjön. Vi packar våra kajaker och åker till Sövdesjön redan fredag efter jobbet där vi hänger runt elden och tältar till lördagen. På lördagen paddlar vi så mycket vi orkar och vill.
Ansvarig: Benny J