Långfärd

Långfärdspaddling över en eller flera dagar.

Kävlingeån

Datum: 
2018-04-21 (Hela dagen)

Årets första långfärd går på sträckan mellan Gårdsstånga och Vombsjön på Kävlingeån. På denna sträcka finns det inga lyft förutom precis vid Vombsjön, och ån slingrar sig genom landskapet som i huvudsak består av landbruksmark. Detta är en tur på cirka 20 km som passar sig utmärkt för att komma igång med årets paddling. Så här på vårkanten hoppas vi också på att få kunna se ett rikt fågelliv längs färden. Det finns även möjligheten att det blir en liten tur på Vombsjön.

Södra Fyn i Danmark

Datum: 
2018-05-10 (Hela dagen) till 2018-05-13 (Hela dagen)

Långhelgen 10-13 maj går turen till södra Fyn där det finns fina paddelvatten i det sydfynska öhavet som det så vackert kallas. Vi kör gemensamt torsdag morgon från Malmö med siktet inställt mot Svendborg. Väl i Svendborg ser vi till att få mat i magen, antingen medhavd eller på någon matställe i stan, innan vi gör något annat. Vädret avgör om vi utgår från Svendborg eller om vi kör ut på ön Tåsinge och lägger i där istället. Under helgen tältar vi ute på öarna, men märk väl att man inte kan tälta var man vill utan endast på utsedda platser.

Ven (backup Lödde å)

Datum: 
2018-05-26 (Hela dagen)

Vi utgår från stranden norr om hamnen i Borstahusen. Under turen kommer man kunna se Vens unika topografi på nära håll med branter som går rakt ner i havet. Vi kommer antagligen göra ett av stoppen nära Vens norra udde och fika med utsikt upp mot sundet mellan Helsingborg och Helsingör. Ett annat fikastopp kan tänkas vid Kyrkbacken hamn och strand, där den som inte skyr vårens låga vattentemperaturer kan ta sig ett dopp från den fina sandstranden. Turens längd är cirka 22 km.

Södra Vänern

Datum: 
2018-06-02 (Hela dagen) till 2018-06-06 (Hela dagen)

Följ med på skärgårdspaddling i dricksvatten! Ekens skärgård runt Kållandsö i södra Vänern är en skärgård med både kulturliv och vildmark med mindre tryck än våra mest besökta skärgårdar. Paddlingen är tänkt att vara en ganska lugn paddling. Vi tänker att vi sover i tält och lagar vår egen mat. Även om Vänern är känd för att kunna blåsa upp på kort tid, vilket innebär att du ska ha ett visst mått av våg- och vindvana, så kan vi också anpassa paddlingen till gruppens förutsättningar. Och så är det faktiskt så att man kan dricka vattnet som i en fjälljokk…

Långtur från klubben (preliminärt datum)

Datum: 
2018-06-09 (Hela dagen)

I år tänker vi testa ett nytt format av långfärder som utgår från klubben och som får sina datum spikade bara några dagar i förväg. Vädret och intresset är de största avgörande faktorerna för exakt vilken dag det blir – det skulle också kunna bli söndag 10/6. Detta är också ett idealt tillfälle att prova på långfärd och något längre distanser för dig som inte har varit med på långfärd tidigare! 

Midsommar i Blekinge östra skärgård

Datum: 
2018-06-21 16:00 till 2018-06-24 19:00

Midsommarturen i år går åter till Blekinge östra skärgård, där vi har bokat tre stycken stugor på en campingplats på ön Senoren. Det går även bra att tälta, om man så föredrar, samt att ta med familjen. Dagsturernas längd anpassas efter gruppen och väderförhållandena. Ett mindre midsommarfirande med midsommarstång och dans kommer finnas på campingen samt på grannön Sturkö, dit man kan ta sig med t.ex. cyklar som går att låna. Vi lämnar Malmö redan på torsdag (21/6) kväll och är tillbaka söndag eftermiddag alternativt kväll.

Norra Göteborgs skärgård

Datum: 
2018-07-05 15:00 till 2018-07-08 20:00

Vi ska försöka ta oss ut från Kyrkesund på Tjörn. Härifrån tar vi oss sedan en tre-dagars tur i Skärgården vid Tjörn och Orust. Paddlingen kommer att vara på västkusten och kan bjuda på stilla underbara dagar, men även tufft väder och då en del vågor. Detta innebär att du ska känna dig trygg med vågor och större hav. Givetvis avnjuter vi helgen i tält. För att hinna med denna tur så tjuvstartat vi helgen redan på eftermiddagen den 5:e vid kl 15. Vi paddlar sedan framtill söndag lunch, för att hinna hem innan det är helt mörkt den 8e.

Plane spotting (backup Ålabodarna)

Datum: 
2018-07-21 (Hela dagen)

Lördagen den 21 juli kör vi över bron mot Amager Strandpark som är ett stort friluftsområde precis norr om Kastrup. Vi lägger i vid Kajakhotellet och sedan blir det vädret som bestämmer hur vi paddlar. Planen är att starta norrut mot Marieholms Havn där vi äter lunch på eller utanför Restaurant Lynetten. Vi vänder sedan söderut och paddlar, med fikastopp om vi behöver det, tills vi når Kastrups flygplats. Har vi tur med väder och vind kan vi här njuta av att ligga precis under planens riktning vid start, alternativ landning.

Prova på kajakpolo i Köpenhamn

Datum: 
2018-08-18 (Hela dagen)

Vi provar, under 2 timmar, på kajakpolo hos Københavns Kajakpoloklub. Riktiga polokajaker på riktig bana. Som Dansken säger: "Kajakpolo er en action-sport med fuld fart på. Det er en holdsport hvor 5 spillere på hvert hold skal score på mål der hænger ca 2 meter over vandet. Der spilles på en bane på 35x23 m og en kamp varer 2x10 minutter." Efteråt låter vi adrenalinet sakta lämna kroppen under någon form av gemensamt Danskt Hygge som planeras senare. Vi tar tåget till Köpenhamn och polospelandet sker rätt centralt strax intill Christiania, ganska nära metron. 

Tjäröfestivalen

Datum: 
2018-09-07 (Hela dagen) till 2018-09-09 (Hela dagen)

Vår alldeles egen förening har tagit över stafettpinnen och ordnar festival på Tjärö i september! Det kommer bli turpaddlingar, kurser med olika inriktningar och nivåer, prova på av surfski och SUP, kajak- och paddelverkstad, och såklart god mat och mysig gemenskap. För att delta i festivalen köper du biljett på www.deltaga.nu/tavlingar/visa/114. I priset ingår all mat, tältplats och deltagande i programmet. Föredrar du att bo inomhus kan du kan boka in dig på Tjärös hotell och vandrarhem.