Långfärd

Långfärdspaddling över en eller flera dagar.

MKK´s 24-timmarspaddling i kanalen

Datum: 
2019-05-18 09:00 till 2019-05-19 09:00


Last chance for fame & glory
M24KC 18-19 /5 med start kl 09.00
Utmana dej och se hur många varv du orkar paddla i Malmö kanal. Eller bara myspaddla
och var del av ett härligt evenemang som välkomnar både proffs och motionspaddlare.
Anmälan via Malmö kanotklubbs hemsida (MKK) och om det inte funkar till ulf@johanssonform.com
Vi är redan 5 myspaddlare som anmält oss, häng på! 
Det går att tinga klubbens kajaker om man är med på detta evenemang.

Luciapaddling

Datum: 
2019-12-13 17:30 till 21:00

Plocka fram tomteutstyrseln, Luciakronan eller kanske klä dig som pepparkaksgubben. Möt sen upp på klubben för att pynta din kajak inför Luciapaddlingen som genomförs tillsammans med MKK och Roddklubben. Efteråt värmer vi oss med lussefika på en av klubbarna.

Långfärd sälsafari på Måkläppen

Datum: 
2019-11-09 (Hela dagen)

I november, när sälskyddet på Måkläppen har upphörd för i år, tänker vi gå på den numera nästan klassiska sälsafarin vid näset. Måkläppen är väldigt exponerat för både vind och vågor så man bör känna sig bekväm i vågor och vind för att verkligen få utbyte av turen. Det har även hunnit bli ganska kallt i vattnet så det är nästan ett måste att man har torrdräkt för att delta på turen. Skulle det bli alltför besvärliga vindförhållanden så ställer vi in turen och gör ett nytt försök helgen efter istället.

Höstpaddling på Mön i Danmark

Datum: 
2019-10-25 17:00 till 2019-10-27 20:00

I år har vi vår höstpaddling på ett helt nytt ställe, nämligen vid Møns Klint i Danmark. Vi har hittat och hyrt ett stort hus med plats för 18 personer för att avsluta säsongen med paddling, umgänge och god mat. Blåser det mycket så att vi inte kan paddla längs Møns klint så kan vi smyga runt i Stege bugt och Ulvsund där vi bla. hittar Langø, Tærø och Bogø. Har vi tur och får stjärnklart så kan vi besöka Möns mörkerpark. Ja, det finns mycket man kan hitta på oavsett vädret. Finns intresse från många av deltagarna så kan vi hyra husets vedeldade badtunna också.

Långfärd Hovs hallar (backup Ivösjön eller Stens Huvud)

Datum: 
2019-10-12 (Hela dagen)

Hovs hallar ligger längst ut på Bjärehalvön, mellan Torekov och Båstad. Det är den västligaste delen av Hallandsåsen som där möter havet. Dramatiska klippor, raukar, grottor, stenstränder och vacker natur är det man kan uppleva under turen. Vi kommer att starta i Torekov eller Norrebro Hamn lite beroende på vinden och turen blir ca 14–20 km beroende på iläggsplats.

Långfärd från klubben (preliminärt datum)

Datum: 
2019-09-28 (Hela dagen)

Även i år tänker vi fortsätta med formatet av långfärder som utgår från klubben och som får sina datum spikade bara några dagar i förväg. Vädret och intresset är de största avgörande faktorerna för exakt vilken dag det blir – det skulle också kunna bli söndag 29/9. Detta är också ett idealt tillfälle att prova på långfärd och något längre distanser för dig som inte har varit med på långfärd tidigare!

Tjäröfestivalen

Datum: 
2019-09-13 (Hela dagen) till 2019-09-15 (Hela dagen)

Vår alldeles egen förening har tagit över stafettpinnen och ordnar festival på Tjärö i september för andra året i rad! Det kommer bl.a. bli turpaddlingar, kurser med olika inriktningar och nivåer, prova på av surfski, täljverkstad, och såklart god mat och mysig gemenskap. I priset ingår all mat, tältplats och deltagande i programmet. Föredrar du att bo inomhus kan du kan boka in dig på Tjärös hotell och vandrarhem. Mer information om festivalen finns på festivalens hemsida, www.tjäröfestivalen.se.

 

Långfärd Ven

Datum: 
2019-09-07 (Hela dagen)

Vi utgår från stranden norr om hamnen i Borstahusen. Under turen kommer man kunna se Vens unika topografi på nära håll med branter som går rakt ner i havet. Vi kommer antagligen göra ett av stoppen nära Vens norra udde och fika med utsikt upp mot sundet mellan Helsingborg och Helsingör. Ett annat fikastopp kan tänkas vid Kyrkbacken hamn och strand, där den som inte skyr vårens låga vattentemperaturer kan ta sig ett dopp från den fina sandstranden. Turens längd är cirka 22 km.

Långfärd Kosteröarna (backup Fjällbacka skärgård)

Datum: 
2019-08-21 14:00 till 2019-08-25 20:00

Denna långhelg tar vi bilarna och kör upp till norr Bohuslän, för att paddla ut och göra en tälttur i Kosterhavets nationalpark. Här kommer vi paddla runt bland öarna, studera djur och natur, och även besöka en fyr eller två. Kosterhavets nationalpark är Sveriges första marina nationalpark, med ett unikt växt och djurliv såväl ovanför som under vattnet.