Långfärd

Långfärdspaddling över en eller flera dagar.

Luciapaddling

Datum: 
2017-12-13
17:00 till 21:00

Plocka fram tomteustyrseln, Luciakronan eller kanske klä dig som pepparkaksgubben. Möt sen upp på klubben för att pynta din kajak inför Luciapaddlingen som genomförs tillsammans med MKK och Roddklubben. Efteråt värmer vi oss med lussefika i vår mysiga klubblokal.

Långfärd Sälsafari på Måkläppen

Datum: 
2017-11-11 (Hela dagen)

I november, när sälskyddet på Måkläppen har upphörd för i år, tänker vi gå på den numera nästan klassiska sälsafarin vid näset. Måkläppen är väldigt exponerat för både vind och vågor så man bör känna sig bekväm i vågor och vind för att verkligen få utbyte av turen. Det har även hunnit bli ganska kallt i vattnet så det är nästan ett måste att man har torrdräkt för att delta på turen.

Skulle det bli alltför besvärliga vindförhållanden så ställer vi in turen och gör ett nytt försök helgen efter istället. 15-20 km beroende på startpunkt.

Ansvarig: Anders Kristensson

Långfärd Listerby skärgård

Datum: 
2017-10-27 16:00 till 2017-10-29 21:00

Listerby skärgård ligger i Blekinge mellan Karlskrona och Ronneby. En något mindre men väldigt fin skärgård som även ligger rätt skyddad, vilket gör den speciellt lämplig som säsongsavslutning då det redan hunnit bli kallt i vattnet. Oavsett så är dock paddelvana och torrdräkt viktiga på denna tur.

Långfärd Kullen

Datum: 
2017-10-07 (Hela dagen)

Vi hoppas kunna ta oss hela vägen från Mölle till Arild eller tvärtom beroende på väder och vind. Vi kollar på Nimis och om vädret så tillåter kan vi även paddla genom grottor. Turen är, beroende på vädret, 14–20 km.

Det kan vara väldigt livligt, blåsigt och stökigt runt Kullen så man bör känna sig bekväm med vind och lite större vågor för att få glädje av dagen. Med tanke på att det redan är kallt i vattnet och inte går att komma iland överallt så är det bra om man har torrdräkt eller åtminstone våtdräkt.

Långfärd Södra Fyn i Danmark

Datum: 
2017-09-14 16:00 till 2017-09-17 21:00

Turen går till Svendborg på södra Fyn där det finns fina paddelvatten. Vi kör redan torsdag kväll från Malmö med siktet inställt mot Svendborg Sund camping. Där kan man antingen tälta eller boka stuga. Under resten av helgen tältar vi ute på öarna och vi kommer åter till Svendborg på söndag mitt på dagen. Planen är att inte komma hem till Malmö alltför sent.

Ansvarig: Carol Vågeteg

Långfärd Hanö

Datum: 
2017-08-26 (Hela dagen)

Lördagen den 26 augusti är det dags för klubbens nästa långfärd som ska ta oss till Hanö, som är en 2 kvadratkilometer stor ö som ligger 4 km sydost om Listerlandets spets i Sölvesborgs kommun. Vi utgår från Hörvik eller Nogersund beroende på vindförhållandena och turen är totalt ca 20 km lång inräknat varvet runt ön. På vägen ut ser vi det majestätiska Listerhuvud som reser sig 84 meter över havet. Under pausen på Hanö kan vi beundra utsikten från fyrplatsen som ligger på öns högsta berghäll (60 meters stigning från havet).

Långfärd Ostkusten/Misterhult

Datum: 
2017-08-10 15:00 till 2017-08-13 21:00

Vi tar oss till Misterhult-Klintemåla, ja en liten justering i reseplanen men samma underbara skärgård. Från Klintemåla tar vi oss ut bland kobbar och skär. Till största del så blir det paddling i skärgården även om vi söker oss ut till de yttersta skären om väder och vind tillåter.

Då det blir fulla paddlingsdagar så bör du ha varit ute på en längre dagstur om du ska med. Sedan det allra bästa, vi avnjuter helgen i tält så att vi har möjlighet att stanna på de soligaste/vackraste platserna.

 

Preliminärt Prova på kajakpolo i Köpenhamn

Datum: 
2017-07-29 (Hela dagen)

Vi provar, under 2 timmar, på kajakpolo hos Københavns Kajakpoloklub. Riktiga polokajaker på riktig bana. Som Dansken säger: "Kajakpolo er en action-sport med fuld fart på. Det er en holdsport hvor 5 spillere på hvert hold skal score på mål der hænger ca 2 meter over vandet. Der spilles på en bane på 35x23 m og en kamp varer 2x10 minutter." Efteråt låter vi adrenalinet sakta lämna kroppen under någon form av gemensamt Danskt Hygge som planeras senare.

Långfärd från klubben och söderut

Datum: 
2017-07-15 (Hela dagen) till 2017-07-16 (Hela dagen)

I år hoppas vi på att vinden blåser åt rätt håll, så att det verkligen bär av söder-/västerut denna gång. Vi paddlar så långt vi känner för och övernattar i tält där det passar oss och är möjligt. Siktet är inställt på att ta oss genom Falsterbokanalen för att paddla en bit längs sydkusten också. Upphämtning sker i slutet på dag 2 när vi är nöjda. Alternativt kan man ordna egen transport redan på lördagkvällen. Skulle det blåsa kraftiga ostliga vindar får vi väl vända kappan efter den och paddla norrut i stället…

Ansvarig: Bengt Selander